coffee-and-sweets-photography-hd-wallpaper-1920x1200-8666

Кафе с емоция

Кафе с емоция

coffee-and-sweets-photography-hd-wallpaper-1920x1200-8666

Трудно е в днешни дни да повярваме, че някога е съществувал свят без кафе. Напитка номер едно в света – кафето  е първото нещо, което милиони хора по света виждат сутрин. Приготвянето на сутрешната чаша кафе е ритуал, който много от нас продължават да изпълняват почти през целия ден. Действащо като допинг, кафето е важна част от ежедневието ни. Какво повече можем да кажем за кафето? То със сигурност е имало и продължава да има голямо влияние в нашия живот. Кафето е просто напитка, но светът се върти около него. Изминахме дълъг път откакто етиопските овчари са го открили. От първите кафетарийки  и кафе магазинчета до въвеждането на най-новото оборудване и кафе машини за приготвянето му, за да достигне до милионите хора, които го консумират всеки ден. И слава богу, че вече не се гледа на кафенетата като на места за конспирация, както е било по времето на крал Чарлз II. Това е втората най – търгувана стока след петрола и втората най – популярна напитка след водата. Кафето се превърна в напитката на хилядолетието и то е неизменна част от нашето ежедневие или за повечето от нас. Ние не просто го обичаме, ние не можем без този вълшебен елексир.

img

 

Чашата кафе събуждаща ни за тежкия ден след шеметна нощ. Чашата кафе идва на помощ, когато трябва да останем до късно понеже не сме успели да свършим всичко на време. Чашата кафе, която е стояла милиони пъти на конферентни маси и бизнес срещи. Чашата кафе, която споделяме с приятели и поднасяме сутрин на специален за нас човек. Ходенето на кафе се превърна в най – доброто и безобидно предложение за среща. Това е най – добрия и безобиден начин  да опознаем някого без участието на алкохола под чието въздействие се променя настроението. Алкохола е сложен фактор,  ако не носите на алкохол кой знае какво може да се случи!? Може да не се  покажете  в най-добрата си светлина. За мъжете е по -лесно съвсем небрежно да отправят покана за среща на кафе, отколкото за вечеря. По този начин се чувстват по –  уверени, че няма да получат отказ, заради спокойната и неангажираща обстановка. Доказано е, че кафе – срещата е стратегически ход. А и за жените е не толкова притеснително да кажат  Да  на такава покана за среща. Така се чувстват по – спокойни и в безопасност. Жените са склонни да харесват мъже, които са непреднамерени като за начало и обичат „здравословната“ спонтанност.

9bd71ff8b4ca3cf798c69e475afd01f0

 

На чаша кафе се случва какво ли не. Приятели се срещат на кафе ежедневно. Чашата кафе е предпочитаната, когато искаш да се отпуснеш и поговориш с приятели и близки, да споделиш за всичко случващо се в живота ти. Както гласи една поговорка , когато душата иска разговор, кафето е перфектният повод. Това е като безплатно посещение при психолог, когато имаш нужда да споделиш за нещо в работата, за взаимоотношения, за връзка и всичко което имате нужда да анализирате и отработите.

Знаете ли ,че през 1950г. кафе паузата е  била част от договорите за работа. От тогава компаниите и фирмите позволяват на служителите си да имат почивки – кафе – паузи в определен за това час. Нищо чудно,че всяка година се консумират 500 милиарда чаши кафе! Както казахме по – рано имаме цял един свят въртящ се около кафето! И не само около самата напитка, а около всичко, което означава кафето за нас , около  всичко което ни дава като емоция! Чашата кафе е една незаменима емоция носеща ни наслада. Това са всички тези първи срещи, сутрините в леглото, неделните следобеди с добри приятели, чашата кафе към която посягаме за помощ по време на дългата ни нощна смяна, за да ни държи будни … тя е чувството на трепет всеки път , когато се срещаме с някого ! Чашата кафе е това, което ни обединява ! Така,че когато ти се отдаде шанс за чаша вълшебно кафе никога не казвай не ! Всяка глътка е от значение !

ba8945250abfdf3ac10f818e31545732

Остави коментер: