M39-Dosatron_erogazione

КАК ДА ИЗБЕРЕМ КАФЕМАШИНА

КАК ДА ИЗБЕРЕМ КАФЕМАШИНА

M39-Dosatron_erogazione

Чашата с ароматно кафе е първото нещо към което милиони хора по света посягат сутрин. То помага на хората да се разсънят сутрин, да  преодолеят умората и ги пази продуктивни през целия ден. Приготвянето му е любим ритуал, който много от хората изпълняват почти през целия ден.  Важен  фактор за приготвянето на качествено еспресо естествено  са добре подбраните сортове кафе от които се приготвя. Но за получаване на истински добро  еспресо, гарантирана наслада и пълно удоволствие от голямо значение е и правилно подбраната кафемашина.

Има много видове кафемашинa от които можете да избирате в зависимост от вашия вкус, желаното количество и качество на кафето , както и времето и усилията необходими за приготвянето му. На пазара можете да намерите широка гама от възможности. Ако търсите да закупите кафемашина и ако това  е първата ви кафемашина ще е доста объркващо за вас поради огромното разнообразие от предлагани модели и видове. Преди да инвестирате в кафемашина трябва да помислите първо какъв вид кафе ви харесва и какво предпочитате ( филтърно/шварц/, еспресо или капучино), колко кафета  искате да правите и колко често смятате да използвате вашата кафемашина. Цените варират значително в зависимост от вида на кафето (филтър, еспресо или капучино) както  и от лекота на използване на самата кафемашина.

Видът на кафемашина, която  купувате може да окаже  голяма разлика в цялостното усещане от кафето. Има изобилие от възможности, които съществуват и няма ясен консенсус  кой тип  е най-добрия. Всичко е въпрос на вкус и това, което работи най-добре за вашата ситуация и бюджет. Сега ще  разгледаме различните видове  кафемашини  най – общо.

Филтърни кафе машини

486x502_FilterCoffeeMachinesФилтърна  кафемашина се предлага в различни обеми на   кани за  кафе (например за  няколко чаши кафе  наведнъж) и са много лесни за използване. Вие само зареждате  смляно кафе във  филтъра,  слагате го в определеното му място, добавяте вода и  започва правенето на кафе. Водата просто капе бавно през филтъра със  смляно кафе, за да се влее в каничката. За това понякога ги наричат и автоматична машина за капково кафе. Моделите имат  постоянни и хартиени филтри. Постоянните филтри  ще ви спестят пари, но те не могат да бъдат изхвърляни, а трябва да ги миете и  не може да ги почистите без да оставите следа за разлика от хартиените.  Друго предимство на филтърна кафемашина е, че те позволяват да се запази топло прясно кафе в продължение на много часове, благодарение на своите термо  канички.

Ако бюджета ви е нисък и търсите  по-евтини варианти,  машината за филтърно кафе е добър избор. Тя  може  да се носи  навсякъде, от пикници до къмпинг пътувания, позволявайки ви да си  запарите  прясно кафе където и да сте.

Капсулна кафемашина

Капсулна кафемашина са станали много популярни през последните няколко години. Те могат да направят различни топли напитки, като се започне от еспресо, капучино, лате, макиато  до  чай и горещ шоколад. Те са много лесни за използване, просто трябва да поставите капсулата, да натиснете бутона  и да изчакате машината да завърши правенето на  чаша  прясна  напитка.Çö´ë¹éÈ­Á¡ ÈÞ´ë¿ë ¿¡½ºÇÁ·¹¼Ò ¸Ó½Å '¿¡¼¾ÀÚ'

В забързаното ежедневие повечето хора ги намират за идеалният вариант.
Те  обикновено са  лесни за почистване, но малко Ви  ограничават относно типа на капсулата за определената машина т.е недостатъкът е, че сте  обвързани  с определен вид капсули подходящи  за определената  машина.

Бързащите хора ще я намерят за идеалният вариант, тъй като не е нужно да стоите наоколо, и да чакате да натиснете копчето, за да спрете кафето, а можете да си вършите работата през това време. Кафето ви ще е готово за секунди и ще си спре само .  Кафето, изпечено и  блендирано е херметически запечатано в капсулите, които остават свежи в продължение на 9 месеца.
Горещата вода минава  при високо  налягане през капсулата и  така се съхраняват  най-големите и  вкусови качества. Въпреки,че  капсулите  не са толкова евтини като смляното кафе, те ви спестяват  време и усилия, както за приготвянето на чаша кафе  така и за почистването на машината . Освен, че са  много практични, те също така имат естетическо предимство и  подобряват  интериора  на вашата кухня. Те също са доста малки по размер, не заемат допълнително пространство, което можете  да се използвате  за други уреди.

Това, което трябва да имате предвид преди да се решите на такава машина е наличието и набавянето  на капсулите,  с които може да работи избраната от вас капсулна  машина.

Еспресо машини

HD8930_47-IMS-en_CAТова е кафемашина, която  ще задоволи вкуса  и най – претенциозните пиячи на кафе. Те предлагат автентично и  силно кафе, съчетавайки бързина и ефективност, за да ви осигурят  микс от аромати и вкусове, които ще ви дарят с  истинска наслада от пиенето на кафе. Eспресо машините  са „спортните автомобили“  в света на кафемашините.  Ако сте сериозен кафе ценител, еспресото вероятно е  вашата предпочитана кафе напитка. И сега   да вземете решение за  купуване на кафемашина  става  още по-сложно, защото  има огромно голямо разнообразие от функции, марки и видове еспресо машини на разположение от които да  избирате. Също така цените на тези машини са в горния  ценови диапазон в сравнение с другите видове кафемашини. Но за тези, които наистина ценят своята  ежедневна чаша радост,   по – високата цена  абсолютно си заслужава!

Предимствата на Еспресо машините е , че  създават най-високо качество  кафе, според повечето любители. Освен това можете да използвате всякакъв вид кафе – мляно, на зърна дори и кафе подове / кафе на дози във филтърна хартия ( coffee pods) /
Имате избор между автоматична, полуавтомат,  полу-професионална и защо не дори и  професионална  еспресо машина, в зависимост от вкуса  и бюджета ви. Закупуването и използването  на напълно автоматична машина за еспресо вече не е толкова скъпо, така че не  само  елита са единствените, които имат достъп до тези машини.

Ако сте експириментатори, трябва да изберете  полу-професионална еспресо машина. Това ще  ви позволи да изпробвате ваши собствени смеси и  кафе  блендове, както  и да експериментирате с  дозирането. Чрез използването на такава машина, вие сте господар на  целия процес на проготвяне  на кафе. Като започнем от смилането , дозирането и измерването на кафето, натиска на пресоване в зависимост от текстурата и интензитета.

С две думи сега  знаете какви са основните видове предлагани  кафемашини. Остава   внимателно да  обмислите своите навици и начина, по който планирате да използвайте кафемашина, и така  направете  своя избор. А ако  изберете  реномирана марка със сигурност ще бъдете  щастливи от  своя  избор в продължение на години,  години напред.

Следва продължение …..

 

Остави коментер: